#korjausmaraton 2019

Tule mukaan korjausmaratonille!

Olis paljon houkuttelevampiakin projekteja kuin korjailla vanhoja, mitä?

Otetaan korjaushommille yhteisspurtti! Korjausmaratonilla korjataan ja fiksataan 24h. Luodaan yhdessä jatkoelämää parhaat päivänsä nähneille tavaroille ja kannetaan kortta kekoon kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Kerää nurkista epämääräiset pientä viilausta, huoltoa tai korjausta kaipaavat vaatteet ja tavarat. Korjataan ne yhdessä!

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille.

 

korjausmaraton-rukka-parka-rukkanen-mengingmarathon

#korjausmaraton pe 26.4. klo 18 – la 27.4. klo 18

 

Korjausmaratonin lopuksi lasketaan kaikki korjatut tai huolletut tavarat ja juhlitaan huippusuoritusta yhdessä. Tehdään tästä yhdessä Siivouspäivän kaltainen vuosittainen kansanjuhla.

 

Valmistautuminen voi vaatia treenaamista etukäteen. Harjoittele yksin tai kavereiden kanssa ja postaa korjauksesi someen. Tägää postaus #korjausmaraton ja #mendingmarathon ja laskemme ne mukaan kokonaissaldoon. 

"Joka kevät mä ajattelen, että mä huollan nää talvivaatteet. Joka syksy mä huomaan, että mä jätin sen tekemättä. "
Katja
Verstas247 jäsen

Osallistu #korjausmaratonille esimerkiksi näin: 

 1. Yhteiskorjaussessio Verstas247:lla – tule mukaan! Verstas247:lla Kalliossa on ovet avoinna ja laitteet käytössä 24h, kerää siis vain nurkista korjausta vaativat tavarat ja tule korjaamaan ne kisahengessä!
 2. Etätreenit omalla porukalla – korjaa kavereiden, tuttavien, naapureiden ja miksi ei tuntemattomienkin kanssa ja pidä #korjausmaraton missä vain! Ilmoita siitä Facebook tapahtumassa niin olette mukana innostamassa muitakin korjaamiseen 
 3. Yhteistyökumppanina – tarjoa palvelua/korjauskonsultointia, pidä työpaja/avoimet ovet, tee hyvä diili jaettavaksi, sponsoroi urheilujuomaa ja hikinauhoja, markkinoi hastagilla #korjausmaraton / #mendingmaraton – Verstas247:n tiloissa tai omalla toteutuksella. Ota yhteyttä: info@verstas247.fi

Mitä voisit korjata?

 • Housujen lyhennys
 • Lempparitossujen, sukkien parsinta
 • Kenkähuolto
 • Vaatteiden pienennykset, suurennokset
 • Neuleen nyppyhuolto
 • Lastenvaatteiden paikkaus
 • Farkkujen korjaus
 • Särkyneen tavaran kokoon liimaus
 • Polkupyörän keväthuolto
 • Öljykangastakin käsittely….
 • ihan mitä vaan!

Päivän päätteeksi korjatut tavarat listataan ja kuvataan. Siitä lasketaan spurtin lopputulema eli uurastuksen tuloksena korjatut tavarat, juhlitaan ja ollaan ylpeitä itsestämme!

 

#korjausmaraton #mendingmarathon

Korjaa - huolla - paranna -> jatka käyttöikää

P.s. mikäli koet, että omat korjaustaitosi eivät riitä, jaamme tapahtumassa mielellämme vinkkejä yhteistyökumppaneista, joilla erilaisia korjauksia ja huoltoja voi teettää

Korjausmaraton tapahtumat

 

Kallion Uudet Martat Korjausilta 

Lisätietoja tulossa 

 

 Verstas247 Korjaa 24 h 

Ohjelma päivittyy Facebookissa. 

 

 

Kallion kirjaston korjauskirjallisuus näyttely 

#mendingmarathon on 26.-27.4.2019

Mending marathon invites everyone to a mend – fix – maintain on the 26.-27.4.2019

 

Mending might not be the first thing on your to-do list and sometimes we all need that little bit of extra stamina to get it done. Let’s make a date for it and tackle our mending piles together!

 

The goal of the Mending marathon is simple, to mend, maintain, and improve as many things as possible within 24 h. There are several ways you can take part.

 

Join Mending marathons -events! The list of events will be updated on the Facebook event page and<span

Mend at home,  tag your mendings with #mendingmarathon and your mended things are contributing to the common goal to share the mending idea. Invite your neighbours and friends to come and mend with you. 

 

Verstas247 will be open for 24h and continue mending all night long. Join us for the fun!

Korjaaminen on mukavampaa kavereiden kanssa. Yhteistyössä mukana: