#korjausmaraton

Korjausmaraton la 23.- ja su 24.4.2022!

Otetaan korjaushommille yhteisspurtti! Korjausmaratonilla korjataan ja fiksataan yhdessä. Luodaan yhdessä jatkoelämää parhaat päivänsä nähneille tavaroille ja kannetaan kortta kekoon kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Kerää nurkista epämääräiset pientä viilausta, huoltoa tai korjausta kaipaavat vaatteet ja tavarat. Korjataan ne yhdessä!

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. 

Seuraava #korjausmaraton on 23.-24.4.2022!

Facebook-tapahtumasivulle tästä!

 

korjausmaraton-rukka-parka-rukkanen-mengingmarathon

Korjaa. Huolla. Paranna.

#Korjausmaraton on yhteisöllisen tekemisen tapahtuma, jossa korjataan, huolletaan, tuunaillaan ja uudelleenkäytetään jo olemassaolevia tavaroita, välineitä ja tekstiilejä. Jo olemassaolevien tuotteiden käyttöiän pidentäminen vähentää jätteen määrää ja tuo iloa ja onnistumisen tunnetta tekemiseen.

Yhdessä korjaaminen on paitsi kivaa, myös sujuu kerkeämmin!

Kun nappaat huoltoa odottavien pinon mukaan kangaskassiin ja osallistut kavereiden kanssa korjaillen, aika kuluu kuin siivillä ja valmista tulee melkein itsestään.  Kaverin kanssa korjaaminenkin on kivempaa!

#Korjausmaraton-tapahtuma Verstas247:lla 23.-24.4. klo 10-22!

Tuu korjaamaan, huoltamaan ja tuunaamaan Verstaalle!

Lauantaina ja sunnuntaina 23.-24.4.2022 parsitaan, paikataan ja tuunataan porukalla klo 10-22 välillä molempina päivinä. Ota mukaan sun parsintaa kaipaavat villasukat, lyhennystä odottavat housut, napittomat kauluspaidat ja muut huoltopinkan projektit, jotka on vain odottaneet sitä kuuluisaa inspiraatiota. Inspiraatio löytyy meiltä, ihanien korjauskavereiden keskeltä!

Korjausmaratonin aikana tsempataan itseämme ja toisia ja porukasta löytyy ihan taatusti aina joku, jolla on vastaus tai niksi valmiina avuksi.  Korjausmaratonilaisten käytössä on meidän perusvarusteita, kuten ompelukoneita tapahtuman aikana. Laitteiden kanssa saa opastusta ja neuvoa saa kysyä aina! 

Tapahtuma on maksuton.

 

Noudatamme tapahtumahetkellä voimassa olevia tapahtumasuosituksia. Saavu paikalle vain terveenä ja muista pestä kädet!

Voit vaikka:

 • lyhentää housut
 • parsia villasukat
 • ommella irronneen napin
 • korjata ratkenneen sauman
 • huoltaa polkupyörän
 • käyttää kengät suutarilla
 • värjätä kulahtaneet lakanat
 • leikata rikkinäiset trikoot matonkuteiksi
 • paikata reikäiset housut
 • kirjoa kuvioita farkkutakin selkään
 • vaihtaa kangaskassin hiutuneet kahvat
 • tehdä valurautapannun öljypolton
 • poistaa nypyt neuleesta
 • liimata särkyneen tavaran ehjäksi
 • vaihtaa virttyneet kuminauhat uusiin
 • vaihtaa tai vaihdattaa rikkinäisen vetskarin
 • paikata reikäisen kumisaappaan

Kuinka voit osallistua #korjausmaratoniin?

Tule korjaamaan Verstaalle la-su 23.-24.4.!

Viikonlopputapahtumassa Verstas247:n laitteita, välineitä ja perusmateriaaleja voi käyttää korjatessa maksutta. Ovet ovat avoinna klo 10-22 ja vapaaehtoiseen kahvikassaan voi lunastaa korjauskahvit itselle ja vaikka kaverille!

Järjestä oma korjaustapahtuma!

Laita pystyyn omat korjauskekkerit perheelle, ystäville, naapureille tai koko kaupungille! Mainosta sitä somessa ja tägää #korjausmaraton. Huikkaa siitä myös meille ja lisäämme tapahtumasi sivuillemme! Jos järjestät muillekin avoimen korjaustapahtuman, muista kertoa kuinka voi päästä mukaan tai minne täytyy ilmoittautua!

Korjaa omassa rauhassa kotona!

Voit keskittyä korjaamaan ja puuhaamaan itsenäisesti omassa tilassa ja rauhassa. Voit jakaa sun korjaukset, tuunaukset ja huolletut projektit meille käyttäen tägiä #korjausmaraton ja laskemme ne mukaan koko tapahtuman yhteiseen korjaussaldoon!

Jaa somessa!

Inspiroi ja kannusta toisia liittymään maratonille mukaan korjaamaan! Käytä tägejä #korjausmaraton ja #mendinmarathon, huikkaa ja kysy mukaan tyyppejä ja tahoja, joita sä haluaisit mukaan tekemään hyvää muutosta ja iloitse sun onnistumisista fiilistelemällä sun omia tuunauksia ja paikkauksia. <3 

Ala yhteistyökumppaniksi!

Tarjoa korjausmaratonviikolla 18.-24.4.2022 korjauspalveluita tai huoltoa asiakkaillesi. Sponssaa korjaustapahtumaa omalla paikkakunnallasi tai jaa somessa korjausvinkkejä!

Ota meihin yhteyttä osoitteessa info@verstas247.fi sopiaksesi tarkemmista yksityiskohdista!

_____________________________________________________

Aikaisemmat korjausmaratonit

#korjausmaraton 2020 - kolmas kerta!

Korjaa – huolla – paranna! Jatka käyttöikää. 


Korjausmaraton kannustaa yhteisölliseen korjaamiseen kotona

Korjausmaraton joudutaan pitämään nyt kokonaan online, mutta sehän vaan tarkoittaa, että vielä useampi voi osallistua. Vaatteiden korjaaminen ja talvihuolto saattaa helposti jää tekemättä, mutta otetaan siihen yhteisspurtti! Liity Facebook tapahtumaan  ja postaa someen sun korjaukset #korjausmaraton #mendingmarathon, ja kannustetaan koko Suomi korjaamaan! 

 

Huhtikuun lopussa kaikki korjatut ja huolletut vaatteet ja tavarat lasketaan yhteen ja juhlitaan yhdessä suoritettua maratonia! Kukin omassa kotona tietysti.

 

Tule mukaan korjausmaratonille!

Korjausmaratonin lopuksi lasketaan kaikki korjatut tai huolletut tavarat ja juhlitaan huippusuoritusta yhdessä. Tehdään tästä yhdessä Siivouspäivän kaltainen vuosittainen kansanjuhla.

 

Valmistautuminen voi vaatia treenaamista etukäteen. Harjoittele yksin tai kavereiden kanssa ja postaa korjauksesi someen. Tägää postaus #korjausmaraton ja #mendingmarathon ja laskemme ne mukaan kokonaissaldoon. 

"Tää maratoni on ihan mahtava juttu! Mun ei tuu oikein ikinä itsekseni aloitettua korjailuhommia ja viiden hengen perheessä niitä kyllä riittää."
Naurava Katja Verstaalla
Katja
Verstas247 jäsen

Osallistu #korjausmaratonille esimerkiksi näin: 

 1. Yhteiskorjaussessio Verstas247:lla – tule mukaan! Verstas247:lla Kalliossa on ovet avoinna ja laitteet käytössä, kerää siis vain nurkista korjausta vaativat tavarat ja tule korjaamaan ne kisahengessä! 
 2. Korjausbileet omalla porukalla – korjaa kavereiden, tuttavien, naapureiden ja miksi ei tuntemattomienkin kanssa ja pidä #korjausmaraton missä vain! Ilmoita siitä Facebook tapahtumassa niin olette mukana innostamassa muitakin korjaamiseen.  
 3. Yhteistyökumppanina – tarjoa palvelua/korjauskonsultointia, pidä työpaja/avoimet ovet, tee hyvä diili jaettavaksi, sponsoroi urheilujuomaa ja hikinauhoja, markkinoi hastagilla #korjausmaraton / #mendingmaraton – Verstas247:n tiloissa tai omalla toteutuksella. Ota yhteyttä: info@verstas247.fi

Mitä voisit korjata?

 • Housujen lyhennys
 • Lempparitossujen, sukkien parsinta
 • Kenkähuolto
 • Vaatteiden pienennykset, suurennokset
 • Neuleen nyppyhuolto
 • Lastenvaatteiden paikkaus
 • Farkkujen korjaus
 • Särkyneen tavaran kokoon liimaus
 • Polkupyörän keväthuolto
 • Öljykangastakin käsittely….
 • ihan mitä vaan!

Päivän päätteeksi korjatut tavarat listataan ja kuvataan. Siitä lasketaan spurtin lopputulema eli uurastuksen tuloksena korjatut tavarat, juhlitaan ja ollaan ylpeitä itsestämme!

 

#korjausmaraton #mendingmarathon

Korjaa - huolla - paranna -> jatka käyttöikää

P.s. mikäli koet, että omat korjaustaitosi eivät riitä, jaamme tapahtumassa mielellämme vinkkejä yhteistyökumppaneista, joilla erilaisia korjauksia ja huoltoja voi teettää

Korjausmaraton -tapahtumat

Helsinki: Verstas 247, Toinen Linja 23

pe 24.4. klo 10-22

la 25.4. klo 10-22 

Toinen Linja 23, Helsinki 

 

Verstaalla on ovet auki perjantaina ja lauantaina klo 10-22!

Korjausmaratonille on vapaa pääsy, apua ja tukea korjaushommiin löytyy sekä omakustannehintaan myös korjausbrunssi ja muuta pikku evästä, että jaksaa!

 

 

Ohjelma tarkentuu lähiaikoina, seuraa Facebookissa ja Instagramissa niin pysyt mukana!

Käsityö tekee hyvää Verstas247

Tampere: Metkusen Korjausmaraton

PE 24.4. klo 11-19

Tuomiokirkonkatu 36, Tampere

Facebook event tästä 

 

Tule  korjaamaan vaatteesi Metkuseen! Käytössä on ompelukoneita ja vertaistukea korjaamisen ihanuudesta. 

 

Tampereen keskustassa on pieni karnevaalikauppa, jonka ydinajatus on edistää ekologisuutta myös normaalisti kertakäyttöisyyteen perustuvien teemajuhlien saralla. 

korjausmaraton-menginmarathon-2020

Lempäälä: Taitojamien Korjausmaraton

PE 24.4. klo 12-20

Lahdenkyläntie 42, Lempäälä

Facebook event tästä 

Tule ja osallistu korjausmaratonille!

Onko sinunkin kaappien täytteenä korjattavia tekstiilejä?
Tule korjaamaan ne Taitojameihin, Lahdenlyläntie 42. Koneet ja tilat ovat käytettävissäsi ja ovet avoinna pe 24.4. klo 12-20.
Korjausmaratonilla korjataan ja fiksataan perjantaipäivän aikana mahdollisimman monta tekstiiliä.

korjausmaraton-menginmarathon-2020

#mendingmarathon on Fri 24th April and Sat 25th April from 10am to 10pm both days

Mending marathon invites everyone to a mend – fix – maintain on the 24th and 25th April 2020.

 

Mending might not be the first thing on your to-do list and sometimes we all need that little bit of extra stamina and encouragement to get it done. Let’s make a date for it and tackle our accumulated clothes in need of mending etc together!

 

The goal of the Mending marathon is simple, to mend, maintain, and improve as many things as possible within 24 h. There are several ways you can take part.

 

Join Mending marathons -events! The list of events will be updated on the Facebook event page.

Mend at home,  tag your mendings with #mendingmarathon and your mended things are contributing to the common goal to share the mending idea. Invite your neighbours and friends to come and mend with you. 

 

Verstas247 will be open for 12h on both days; Come and join us for the fun!

#korjausmaraton pe 26.4.2019 klo 18 - la 27.4. klo 18

 Verstas247 Korjaa 24 h

Verstas247 on auki koko 24 h ja voit tulla korjaamaan silloin, kun sinulle sopii. Erityisempiä  korjausvälineitä ja korjausohjausta (ja sapuskaa) on paikalla ohjelman mukaisesti. Ohjelma päivittyy Facebookissa. 

klo 18 Alkustartti
klo 19 Polkupyörän keväthuoltoa porukalla 
klo 03 Yökyöpeleiden korjaussarja kaikille yötyöläisille 

Lauantai

klo 07 – 08 Aamun linturetki lähiluontoon: Korjaa luontosuhteesi!

klo 10 – 12 KorjausBrunssi: Vohveleita, puuroa ja parsintaa 

klo 13 alkaen nahkatavaroiden korjausta – laukkuja ja takkeja

klo 14 alkaen farkkujen paikkausta 

klo 16 alkaen lastenvaatteiden parsintaa 

klo 17 – 18 loppukiri! 

 

Kallion kirjaston korjauskirjallisuus näyttely 

Inspiraatiota ja ohjeita parsimiseen ja korjaamiseen koko viikon Kallion Kirjastossa. Käy tsekkaamassa! 

 

Nukketohtorin vastaanotto la klo 12-14

Nukketohtori diagnosoi potilaita lauantaina klo 12-14 osoitteessa Mannerheimintie 35 B 22. Tuo lelusi paikanpäälle, niin katsotaan, mitä sille voisi vielä tehdä!

Lue lisää Nukketohtorista. 

 

 

kevään 2019 korjausmaratonin yhteistyökumppanit:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.