Tuftaus tutuksi

25,00 

Lauantai 5.2.2022 klo 11-15
Opettaja: Ilta Hämäri

Tuftaus on monipuolinen lankatyötekniikka, jolla valmistuvat sekä matot että tyynynpäälliset! Tällä peruskurssilla tutustutaan tuftauksen tekniikkaan ja opetellaan tuftauksen eri työvaiheet.

Varasto loppu

Kuvaus

Tutustu tuftauksen saloihin!

Opettajana Ilta Hämäri
Päivämäärä: Lauantai 5.2.2022 klo 11-15

Tuftaus, englanniksi punch needle work, on lankatyömenetelmä, jolla on perinteisesti valmistettu muun muassa mattoja. Moderni tuftattu työ on esimerkiksi ihana tyynynpäällinen. Tällä lyhytkurssilla harjoitellaan tuftauskirjonnan työvälineiden käyttöä ja tehdään pieniä koekirjontoja.

Tuftauksen työvälineenä on tuftausneula, englanniksi punch needle, joiden koossa, pituudessa, muodossa ja hinnoissa on paljon vaihtelua. Kurssilla tutustutaan paitsi erilaisiin tarvittuihin työvälineisiin, myös perehdytään kankaisiin, lankoihin ja muihin perusteisiin. Saat myös tietoa pohjakankaan pingottamisen vaiheista ja huomioon otettavista asioista.

Voit tuoda jo valmiina hankitut työvälineet mukana kurssille, mutta varsinaisiin suuriin hankintoihin on hyvä alkaa vasta kurssin jälkeen.

Materiaaleja löytyy Verstaalta ja kurssin aikana on mahdollista testata opettajan kokoelmaan kuuluvia työvälineitä. Kurssin päätteeksi voi ostaa materiaalit pienen työn valmistamiseen.

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa. Kurssilla kysytään koronapassia.

 

Verstas247 – Craft Gym – Helsinki – Kallio
Käsitöiden yhteinen työtila.