Tuftaus tutuksi

35,00 

Sunnuntai 12.3.2023 klo 11-15
Opettaja: tuftausvelho Merja Räty

Neulatuftaus on monipuolinen lankatyötekniikka, jolla valmistuvat sekä matot että tyynynpäälliset! Tällä peruskurssilla tutustutaan tuftauksen tekniikkaan ja opetellaan tuftauksen eri työvaiheet.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 20230312 Osastot: , ,

Kuvaus

Tutustu neulatuftauksen saloihin!

Opettaja: tuftausvelho Merja Räty
Aika: sunnuntai 12.3.2023 klo 11-15

Tule opettelemaan neulatuftausta! Tekniikkana se on hauska ja varsin nopea ja taipuu aina pienestä korusta laukkuun, tyynynpäälliseen tai isoon seinätekstiiliin asti. Opettajalla on erilaisia valmiita tuotteita ideoinnin avuksi. Kurssin jälkeen hallitset perustekniikan ja osaat arvioida, minkälaiset pohjakankaat, langat ja neulat sopivat yhteen.

Neulatuftaus, englanniksi punch needle work, on lankatyömenetelmä, jolla on perinteisesti valmistettu muun muassa mattoja. Moderni tuftattu työ on esimerkiksi ihana tyynynpäällinen. Merjalla on valmiita tuotteita ideoinnin avuksi ja kurssin jälkeen hallitset perustekniikan ja osaat arvioida minkälaiset pohjakankaat, langat ja neulat sopivat yhteen.

Tuftauksen työvälineenä on tuftausneula, englanniksi punch needle, joiden koossa, pituudessa, muodossa ja hinnoissa on paljon vaihtelua. Kurssilla tutustutaan paitsi erilaisiin tarvittaviin  työvälineisiin sekä perehdytään kankaisiin, lankoihin ja muihin perusteisiin. Saat myös tietoa pohjakankaan pingottamisen vaiheista ja huomioon otettavista asioista.

Voit tuoda jo valmiina hankitut työvälineet mukana kurssille, mutta varsinaisiin suuriin hankintoihin on hyvä alkaa vasta kurssin jälkeen.

Materiaaleja löytyy Verstaalta ja kurssin aikana on mahdollista testata opettajan kokoelmaan kuuluvia työvälineitä. Kurssin päätteeksi voi ostaa materiaalit pienen työn valmistamiseen.

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa, minimiosallistujamäärä on 5 henkilöä.

Verstas247 – Craft Gym – Helsinki – Kallio
Käsitöiden yhteinen työtila.