Tuftauksen perusteet

25,00 

Tiistaina 15.3.2022 klo 17 – 20
Opettaja: Ilta Hämäri

Tuftaus on monipuolinen lankatyötekniikka, jolla valmistuvat sekä matot että tyynynpäälliset! Tällä peruskurssilla tutustutaan tuftauksen tekniikkaan ja opetellaan tuftauksen eri työvaiheet.

 

Suuren kysynnän vuoksi lisäsimme kolmannen kurssipäivän tuftauksen saloihin tutustuville. 

Varasto loppu

Kuvaus

Tutustu tuftauksen saloihin!

Opettajana Ilta Hämäri
Päivämäärä: tiistaina  15.3.2022 klo 17-20

Tuftaus, englanniksi punch needle work, on lankatyömenetelmä, jolla on perinteisesti valmistettu muun muassa mattoja. Moderni tuftattu työ on esimerkiksi ihana tyynynpäällinen. Tällä lyhytkurssilla harjoitellaan tuftauskirjonnan työvälineiden käyttöä kaikenmaailman  neuloilla ja tehdään pieniä koekirjontoja.

Tuftauksen työvälineenä on tuftausneula, englanniksi punch needle, joiden koossa, pituudessa, muodossa ja hinnoissa on paljon vaihtelua. Kurssilla tutustutaan paitsi erilaisiin tarvittuihin työvälineisiin, myös kankaisiin, lankoihin ja muihin perusteisiin. Saat myös tietoa pohjakankaan pingottamisen vaiheista ja huomioon otettavista asioista.

Voit tuoda jo valmiiksi hankitut työvälineet mukaan kurssille, mutta varsinaisiin suuriin hankintoihin on hyvä alkaa vasta kurssin jälkeen.

Materiaaleja löytyy Verstaalta ja kurssin aikana on testataan useita erilaisia työvälineitä Oxford neuloista Lavoreen ja Cloveriin. Kurssin päätteeksi voi ostaa materiaalit pienen työn valmistamiseen.

Kurssille mahtuu 10 osallistujaa. Minimi 4 osallistujaa.

 

Verstas247 – Craft Gym – Helsinki – Kallio
Käsitöiden yhteinen työtila.