Mattoryhmä kevät 2023 – TOIKA

40,00 

Toikan 1 m leveät kangaspuut ovat käytössäsi Verstaalla vaikka 24 / 7. Tule mukaan kevään kudontaryhmään! Ryhmän aloitusinfo on tiistaina 21.3. klo 17.00-20, jolloin vedetään yhdessä loimi puuhun.

Puut ovat käytössäsi 40 e/ vko. Tällä kertaa kangaspuihin tulee vaalea ruusukassidontainen loimi, joka maksaa 8,00 e/ metri. Mattoloimi maksetaan erikseen käytön mukaan täältä.

Voit myös liittyä kuukausijäseneksi, jolloin saat kangaspuut ja muut Verstaan tilat ja laitteet käyttöösi. Maksat vain loimesta käytön mukaan, ja ilmoitat haluamasi kudontavuoron.

Lue tarkemmat tiedot alta!

 

 

Varasto loppu

Kuvaus

Ihanat ja tukevat Toikan kangaspuut!

HUOM!  Seuraava mattoryhmän varaus on nyt auki! Alkuinfo ryhmälle on tiistaina 21.3.2023 klo 17-20

Rakennamme kankaan yhdessä 21.-26.3.2023 välisenä aikana. Ajankohta sovitaan alkuinfossa ja jokaiselle sovitaan oma aika kankaanrakentamista varten. Eli varaathan 21.-26.3. nelisen tuntia vapaata aikaa alkuvalmisteluille.

Puut ovat metrin leveät ja niissä on tällä hetkellä mattoloimi ruusukassidonnalla, joka sopii erinomaisen hienosti kauniiden kuviollisten räsymattojen kutomiseen.  Polkusimia on kuusi, joista kaksi palttinasidoksella, joten perinteisenkin räsymaton kutominen onnistuu. Matoista tulee noin 90 cm leveitä.

Kangaspuut ovat yleensä Verstaan jäsenten käytössä mutta muutkin pääsevät kutomaan mattoryhmässä alennetulla 40 eur /viikko hinnalla . Kudontavuorot alkavat aina maanantaina ja loppuvat sunnuntaina. Saat koodin oveen ja pääset kutomaan 24/7 milloin mielesi tekee.

 

Paljonko kangaspuilla kutominen maksaa?

Verstaan jäsenet eivät maksa kangaspuiden käytöstä erikseen, sillä kaikki Verstaan välineet kuuluvat hintaan. Muille kutojille meillä on alennettu viikkohinta 40 eur. Kudonta-aika alkaa maanantaina klo 12 jälkeen. Voit jatkaa kutomista koko viikon ajan sunnuntaiyölle asti, tai kunnes saat maton valmiiksi.

Kalalankaloimi maksetaan käytön mukaan ja se on 8,00 e / metri.  Lunasta loimi täältä! Jos haluat kutoa kerralla pidempään, ota yhteyttä info@verstas247.fi.

 

Maton suunnittelu

Tämänkertainen loimi on vaalea tai musta (päätetään myöhemmin) ruusukassidos, joten sillä onnistuvat monenlaiset kuviot, raidat tai peruspalttina. Leveys on noin 92 cm, ja matto hieman kapenee puista pois otettaessa.

Verstaalta löytyy hyvin räsykuteita,  lakanaisia ja trikoisia. Tarvitset noin 1,5 kg kudetta / m2 eli metrin pituiseen mattoon menee vain noin 1,35 – 1,5 kg kudetta.

 

Kuinka pitkän maton ehdin tehdä?

Kutomisen vauhti riippuu aivan omasta tahdista. Hyvä nyrkkisääntö on, että  yhden päivän aikana kutoo noin yhden metrin verran aivan aloittelijakin. Kuviota tekee vähän hitaammin.

 

Haluatko kutomaan? Tee näin:

Maksa kudontamaksu ja kerro viestikentässä aikaväli (ma-su), jolloin haluaisit kutomaan.

 

Tekisikö mieli tulla katsomaan kangaspuita?

Voit tulla tutustumaan kangaspuihin, laita vaan viestiä somessa Verstaalle!

Kudomme aina yhden loimen kerralla ja emme vielä tiedä, mikä seuraava loimi tulee olemaan. Päätämme sen sitten Verstas247:lla yhdessä, kun tämä alkaa olla lopussa.