Mattoryhmä kesä 2023 – TOIKA

50,00 

Tule mukaan kesän kudontaryhmään!
Toikan 1 metrin levyiset kangaspuut ovat käytössäsi Verstaalla vaikka 24/7.

Ryhmän aloitusinfo on tiistaina 27.6. klo 17-20, jolloin vedetään yhdessä loimi puuhun.

Puut ovat käytössäsi yhden viikon ajan, viikon hinta on 50 euroa. Tällä kertaa puihin tulee vaalea tai musta ruusukassidontainen loimi, joka maksaa 8 € / metri. Mattoloimi maksetaan erikseen käytön mukaan täältä.

Voit myös liittyä kuukausijäseneksi, jolloin saat kangaspuut ja Verstaan tilat ja muut laitteet käyttöösi. Maksat vain loimesta käytön mukaan, ja ilmoitat toivomasi kudontavuoron viikkojen 27-35 välisenä aikana.

Lue tarkemmat tiedot alta!

Varasto loppu

Kuvaus

Ihanat ja tukevat Toikan kangaspuut!

HUOM! Seuraavan mattoryhmän ilmoittautuminen on nyt auki!

Alkuinfo ryhmälle on tiistaina 27.6.2023 klo 17-20

Rakennamme loimen yhdessä 27.-30.6.2023 välisenä aikana. Ajankohta sovitaan alkuinfossa ja halukkaat voivat olla mukana loimen rakentamisessa. Mikäli haluat osallistua loimen tekoon, varaathan muutaman tunnin alkuvalmisteluille.

Puut ovat metrin leveät ja niissä on tällä hetkellä mattoloimi ruusukassidonnalla, joka sopii erinomaisen hienosti kauniiden kuviollisten räsymattojen kutomiseen. Polkusimia on kuusi, joista kaksi on palttinasidoksella, joten perinteisenkin räsymaton kutominen onnistuu. Matoista tulee noin 90 cm leveitä.

Kangaspuut ovat yleensä Verstaan jäsenten käytössä mutta muutkin pääsevät kutomaan mattoryhmässä 50 euron viikkohinnalla. Kudontavuorot alkavat maanantaina ja loppuvat sunnuntaina. Saat koodin oveen ja pääset kutomaan 24/7 silloin kun sulle parhaiten sopii.

Paljonko kangaspuilla kutominen maksaa?

Verstaan jäsenet eivät maksa kangaspuiden käytöstä erikseen sillä kaikki Verstaan välineet kuuluvat jäsenhintaan. Muille kutojille viikon kudontavuoro maksaa 50 euroa. Kudonta-aika alkaa maanantaina klo 12 jälkeen ja voit jatkaa kutomista sunnuntaiyölle asti.

Kalalankaloimi maksetaan käytön mukaan ja sen hinta on 8 € / metri.
Lunasta loimi täältä!

Maton suunnittelu

Tämänkertainen loimi on vaalea tai musta (päätetään myöhemmin) ruusukassidos, joten sillä onnistuvat kuviot, raidat tai peruspalttina. Leveys on noin 92 cm, matto kapenee hieman puista pois otettaessa.

Verstaalta löytyy jonkun verran räsykuteita, lakanaisia ja trikoisia. Tarvitset noin 1,5 kg kudetta /m2 eli metrin pituiseen mattoon menee vain noin 1,35 – 1,5 kg kudetta.

Kuinka pitkän maton ehdin tehdä?

Kutomisen vauhti riippuu aivan omasta tahdista. Hyvä nyrkkisääntö on, että yhden päivän aikana aivan aloittelijakin kutoo mattoa noin  metrin verran. Kuvioihin menee hieman enemmän aikaa.

Haluatko kutomaan? Tee näin:

Maksa kudontamaksu ja kerro viestikentässä aikaväli (ma-su) jolloin haluaisit kutomaan.

Tekisikö mieli tulla katsomaan kangaspuita?

Voit tulla tutustumaan kangaspuihin, laita vaan viestiä somessa Verstaalle!

Kudomme aina yhden loimen kerralla emmekä vielä tiedä mikä seuraava loimi tulee olemaan. Asiasta päätetään yhdessä Verstas247:ssa kun nykyinen loimi alkaa olla lopussa.