Kombuchaa Verstaalla-kurssi

10,00 

Opettaja: Ilta Hämäri, queen of kombucha

Torstaina 27.8.2020 klo 17.30-20.00

Tule oppimaan kombuchan teon alkeet! Saat mukaasi lasipurkin ja scobyn eli prosessissa tarvittavan sienen, ja olet valmis tekemään itse tätä terveystietoisten trendijuomaa juuri ajoissa vappua varten!

Varastossa

to 27.8. klo 17.30

Kuvaus

 

Kombuchaa syksyksi!

Täysin teoreettinen lyhytkurssi vasta-alkajille, jotka toivoisivat lemmikiksi scobya eli volgansientä eli teesientä. Kombuchan käyttäminen on yllättävän helppoa, monipuolista, hauskaa ja melkoisen jännittävää.

 

Pohdimme yhdessä polttavimpia kysymyksiä, kuten: mistä kombucha on ilmestynyt, mistä scobyn saa, miltä sen kuuluu näyttää, millaisessa astiassa käyttäminen tapahtuu, kuinka toinen käyttäminen onnistuu, miten sientä säilytetään, millaista teetä käytetään, miltä sen kuuluu maistua, miksi kombuchaa juodaan, kuinka saada muut innostumaan? Samalla voimme myös maistella erilaisia kombuchoja sekä kokeilla niiden sekoittamista muihin juomiin.

 

Kurssin yhteydessä on mahdollista saada opettajalta ilmaiseksi kierrätysastiaan pakattu pala pastöroimatonta teesientä ja nestettä, jolla pääsee alkuun. Mutta tähän sieneen sisältyvät samat varoitukset kuin muihinkin pastöroimattomiin eläviin tuotteisiin, kuten juustoihin. Eli siinä kasvaa useita erilaisia bakteereja ja hiivoja, jotka saattavat aiheuttaa vatsavaivoja. Kaupalliset sienet ovat vakaampia, puhtaampia sekä tutkitumpia, saat vinkkejä niidenkin hankintaan.

 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro oletko kiinnostunut ottamaan palan opettajan teesientä, niin osaamme varautua niiden pakkaamiseen.

 

Opettajana toimii  kombucha-entusiasti Ilta Hämäri, joka opettaa päivätyökseen käsitöitä aikuisille. Vapaa-ajalla hän leipoo juurileipää, tekee omaa etikkaa, juo teetä ja kombuchaa sekä pohtii urbaania omavaraistaloutta.

 

 

Opettaja: Ilta Hämäri, queen of kombucha

Pvm: Torstaina 27.8.2020

Aika:klo 17.30-20.00

 

Käsitöiden tekeminen on ihmiselle hyväksi, ja Verstas247:n jäsenet haluavat kannustaa kaikkia käsitöiden tekemiseen. Verstas247 ei tavoittele voittoa. Kaikki tuotot käytetään toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Verstas247 – Kallio – Helsinki

Käsitöiden yhteinen treenipaikka