Crumb quilting – Murutilkut-kurssi Verstaalla

40,00 

5.5. 2020 klo 17.30-20.30

Nyhjää tyhjästä eli uutta kangasta minitilkuista ja jämäkankaista ompelemalla crumb quilting-tekniikalla!

Opettaja: Ilta Hämäri

 

Varastossa

Kuvaus

Nyhjää tyhjästä? Miten tehdään uutta kangasta ilman kangaspuita? No tällä tekniikalla tehdään just niin, ja vielä ylijäämästä, liian pienistä tilkuista ja niistä ihme kankaanpaloista, jotka aina vaan pyörii siellä laatikossa päätymättä mihinkään projektiin.

Crumb quilting eli murutilkkutyö on vapauttava ja villi tekniikka, jossa pienimmätkin kankaanpalaset pääsevät käyttöön. Murusista tehty kangas toimii kuten tavallinen kangas osana suurempaa työtä tai siitä voi ommella esimerkiksi kasseja ja kukkaroita.

 

Kurssilaisten toiveiden mukaan tilkkutyö toteutetaan perinteiseen tapaan yksin ommellen, silittäen ja leikaten. Tai voimme muodostaa hulvattoman yhteisöllisen kokoamislinjan, jossa kaikki pääsevät kokeilemaan kaikkia työvaiheita ja lopuksi yhteinen kangas jaetaan tekijöiden kesken. Jos aikaa riittää, valmistetaan pieni, yksinkertainen vuorellinen pussukka.

 

Verstaalta löytyy paljon kankaita ennakkoluulottomille ompelijoille ja nämä kuuluvat kurssin hintaan. Jos olet värien ja kankaiden suhteen tarkka, tuo omat tarvikkeet mukanasi.

 

Opettajana toimii Ilta Hämäri, joka opettaa päivätyökseen käsitöitä aikuisille. Vapaa-ajalla hän leipoo juurileipää, tekee omaa etikkaa, juo teetä ja kombuchaa sekä pohtii urbaania omavaraistaloutta.

 

Pvm: 5.5. 2020

Aika: 17.30-20.30

Käsitöiden tekeminen on ihmiselle hyväksi, ja Verstas247:n jäsenet haluavat kannustaa kaikkia käsitöiden tekemiseen. Verstas247 ei tavoittele voittoa. Kaikki tuotot käytetään toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Verstas247 – Kallio – Helsinki

Käsitöiden yhteinen treenipaikka