Kevään mattoryhmät

30,00 

Tule kutomaan klassinen mummolan räsymatto tai vaikka moderni kuviomatto!

Verstas247:n mattoporukassa ekakertalainenkin kutoja pääsee hommasta jyvälle rennossa kudontaryhmässä.

 

Kevään 2022 aikana vedetään kolme mattoporukkaa: 17.1.-25.2., 28.2.-8.4. ja 11.4.-29.5.

Puut ovat käytössäsi 30 e/ 4 vrk. Jokaista mattoryhmää varten luodaan oma loimi, jota voi lunastaa omaan projektiin hintaan 8,00e/ metri. Mattoloimi maksetaan erikseen käytön mukaan.

Voit myös liittyä jäseneksi, jolloin saat puut käyttöösi ilman lisämaksua. Maksat vain loimesta käytön mukaan, ja samalla verstaan kaikki muutkin koneet ja laitteet ovat käytössäsi kuin taikaiskusta.

Lue tarkemmat tiedot alta!

 

 

kolme mattoryhmää: 17.1.-25.2., 28.2.-8.4. ja 11.4.-29.5.

Kuvaus

 Tule kutomaan klassinen mummolan räsymatto tai vaikka moderni kuviomatto!

Verstas247:n mattoporukassa ekakertalainenkin kutoja pääsee hommasta jyvälle rennossa kudontaryhmässä.

 

Oletko haaveillut käsin kudotusta matosta, mutta toteutus omin neuvoin on jännittänyt tai sopivaa kudontapaikkaa ei ole löytynyt? Me autetaan!

Verstas247:n kudontaryhmissä kutojat pääsevät mukaan kudontaprosessin kaikkiin vaiheisiin loimen luonnista kutomiseen ja viimeistelyyn saakka! Vertaistekemiseen perustuvat mattoporukat ovat matalan kynnyksen ryhmiä, joissa voi keskittyä luomaan sen oman, ihanan mattoprojektin samalla kavereita tsemppaillen porukan omassa whatsapp-ryhmässä. Työntekijämme auttaa kutomisen alkuun tarvittaessa.

 

Kevään 2022 aikana vedetään kolme mattoporukkaa: 17.1.-25.2., 28.2.-8.4. ja 11.4.-29.5.

Kudontaryhmät etenevät tutun kaavan mukaan. Suunnitteluillassa Verstaalla sovitaan mattojen pituudet, kudontavuorot ja hoidetaan kutojille avaimet kuntoon. Loimen luonti ja rakennus toteutetaan porukalla viikonloppuna, minkä jälkeen kudotaan matto omalla kudontavuorolla yksi kutoja kerrallaan. Oman maton saa kudontavuoron päätteeksi kotiin.

 

Ryhmän 1 päivämäärät   / Ruusukassidos

  • Suunnitteluilta Ma 17.1. klo 17-18
  • Loimen luonti ja rakennus Pe 21.1. klo 13-17 ja La 22.1. klo 10-14
  • Kudontavuorot aikavälillä 24.1-25.2. alkaen aina maanantaina.

 

Ryhmän 2 päivämäärät   / Ruusukassidos

  • Suunnitteluilta Pe 11.2. klo 17-18
  • Loimen luonti ja rakennus La 26.2. klo 10-16 ja Su 27.2. klo 10-14
  • Kudontavuorot aikavälillä 28.2-8.4. alkaen aina maanantaina.

 

Ryhmän 3 päivämäärät   / Kirkonkaari

  • Suunnitteluilta Pe 25.3. klo 17-18
  • Loimen luonti ja rakennus La 9.4. klo 10-16 ja Su 10.4. klo 10-14
  • Kudontavuorot aikavälillä 11.4.-29.5. alkaen aina maanantaina (poikkeuksena 2. pääsiäispäivä, jolloin kudonta alkaa ti 19.4.).

 

Jokaista ryhmää varten luodaan oma loimi ryhmän tarpeiden mukaan. Loimen väri sovitaan suunnitteluillassa ryhmän kesken.

Verstaalla käytössä ovat Toika-valmisteiset, ihanan kompaktit kangaspuut. Puut ovat metrin leveät ja mattoryhmissä kudomme noin 80 cm leveitä mattoja. Sidoksena käytämme monesti perinteistä ja suosittua ruusukasta, joka taipuu sekä perinteiseen räsymattoon, että moderneihin geometrisiin kuvioihin.

Kevään aikana kudotaan myös suosittua Kirkonkaari-sidosta, jolla saat aikaan näyttäviä kuvioita!

Omaa kudontavuoroasi varten saat koodin oveen ja pääset kutomaan 24/7 milloin mielesi tekee.

 

Paljonko kangaspuilla kutominen maksaa?

Verstaan jäsenet eivät maksa kangaspuiden käytöstä erikseen, sillä kaikki välineet kuuluvat hintaan. Muille kutojille meillä on  kudontaryhmä 30 eur / 4 päivää. Kudonta-aika alkaa maanantaina klo 13 jälkeen. Voit kutoa omaan tahtiin 4 perättäisen päivän ajan.

Kalalankaloimi maksetaan käytön mukaan ja se on 8,00 e / metri. Jokaiselle kutojalle lasketaan mukaan myös 50 cm aloitus-/lopetusvara.  Jos haluat kutoa pidempään kuin 4 päivää, ota yhteyttä info@verstas247.fi.

 

Maton suunnittelu

Perinteisessä räsymatossa on usein vaalea loimi ja ruusukassidonta, jolla onnistuvat monenlaiset raidat, geometriset kuviot tai peruspalttina. Leveys on noin 80 cm, ja matto hieman kapenee puista pois otettaessa.

Verstaalta löytyviä lahjoituskuteita – lakanaisia ja trikoisia – voi käyttää omaan kudottavaan mattoon, mutta varminta on tuoda omat kuteet mukana. Tarvitset noin 1,5 kg kudetta / m2 eli metrin pituiseen mattoon menee vain noin 1,35 kg kudetta.

 

Kuinka pitkän maton ehdin tehdä?

Kutomisen vauhti riippuu aivan omasta tahdista. Hyvä nyrkkisääntö on, että  yhden työpäivän aikana kutoo noin yhden metrin verran aivan aloittelijakin.

 

Haluatko kutomaan? Tee näin:

Maksa kudontamaksu ja valitse aikaväli, jolloin haluaisit kutomaan.

Ryhmän ollessa jo käynnissä loimeen ei voi lisätä lisäpituutta, mutta voit tiedustella mahdollisia avautuneita paikkoja laittamalla vaikka viestiä somessa tai sähköpostia osoitteeseen info@verstas247.fi.

 

Tekisikö mieli tulla katsomaan kangaspuita?

Voit tulla tutustumaan kangaspuihin, laita vaan viestiä somessa Verstaalle! Työntekijämme kertoo mielellään lisää mattoryhmästä sekä Verstaan toiminnasta ja vastaa kysymyksiisi aiheeseen liittyen.

Lisätiedot

Päivä / Date

, ,