Verstaan tarina

Mistä Verstas247:ssa oikein on kyse?

Verstas247 on Kalliossa sijaitseva käsitöiden treenitila, joka on auki 24/7. Kuntosalin tapaan toimiva työtila tarjoaa tilaa ja laitteita käsitöiden tekijöille aina aloittelijoista ammattilaisiin.

Kuva: Olivia Harmon

Verstaalla voi harrastaa yhdessä muiden kanssa tai yksin silloin, kun se parhaiten kunkin aikatauluun sopii. Jäsen saa Verstaalle kulkutunnuksen, satunnaisempi vieras voi lunastaa käyttöaikaa oman kulloisenkin tarpeen mukaan.

Verstaalla voi kokeilla uusia juttuja ilman, että tarvitsee heti hankkia kaikkia välineitä itselle, tai lopetella vanhoja keskeneräisiä töitä yhdessä muiden kanssa. Verstaalla on aina perustarvikkeita liimoista lankoihin ja kierrätettyjä materiaaleja inspiraation lähteeksi.

Verstas247:lla järjestetään monenlaisia työpajoja, kursseja ja workshoppeja. Osa on tarkemmin suunniteltuja ja ilmoittautumista vaativia kursseja ja osa pölähdä paikalle -henkisiä lyhyitä kässäiltoja. Toivo mieluista aihetta, ja me järkätään se!

Verstas247 haluaa lisätä yhteisöllisyyttä, itse- ja yhdessä tekemisen kulttuuria sekä aktivoida ihmisiä positiiviseen, mielen hyvinvointia lisäävään toimintaan. Kyseessä on jakamistalouden innovaatio. Kädentaitojen harrastaja tarvitsee usein paljon laitteita ja tilaa niin välineilleen kuin materiaalivarastoilleenkin. Pienissä asunnoissa se tuottaa ongelmia. Kotona laitteet ovat usein myös harvakseltaan käytössä; samoilla välineillä voisi työskennellä useampikin. Pienet asunnot ja työvälineiden yhteiskäyttö säästävät luonnonvaroja ja käsintekijän kukkaroa. Craft gymin idea on mahdollistaa molemmat. Verstas 247 täydentää luonnonvarojen kohtuukäytön mahdollisuutta myös tarjoamalla käytettyjä materiaaleja uudelleenkäyttöön. Kuntosalin tapaan kellon ympäri käytettävissä oleva työtila Verstas 247 on vasta pieni alku palvelulle, joka toivottavasti laajenee, leviää ja monipuolistuu.

LUE VERSTAAN SYNTYTARINA TÄÄLTÄ.

Ihana shakkilattia Verstas247:n tilassa Toisella linjalla